OFTE STILTE SPØRSMÅL

Kan jeg returnere produktet?
Ja, det kan du. Mer info om hvordan du returnerer et produkt finner du på siden angrer du på kjøp? Kontakt kundeservice på e-post lyxogmys@vg.no om du har flere spørsmål. Du må dekke kostnaden for retur av pakken selv.

Kan jeg angre kjøpet?
Ja, hos oss har du alltid 14 dagers angrerett på kjøp. Mer info om hvordan du bruker angreretten finner på denne siden angrer du på kjøp?. Kontakt kundeservice på e-post lyxogmys@vg.no om du har flere spørsmål. Hvis varen  allerede er sendt fra vårt lager må du dekke kostnaden for retur av pakken selv. Angreskjema finner du her.

Hvor lang tid tar levering?
Fra bestilling til levering tar det normalt ca en uke. 

Hvor mye koster frakt?
Frakten koster 39kr. 

Hvor ser jeg leveringsstatus for min bestilling?
Når bestillingen din er sendt fra oss, vil du motta en leveringsbekreftelse til din e-postadresse. Derfor er det viktig at du legger inn korrekt kontaktinformasjon, slik at du mottar bekreftelsen fra oss.

Når pakken blir sendt fra vårt lager mottar du en egen e-post om det. 

Leverer dere på døren?
Ja, vi leverer på døren/i postkassen (der avisbudet leverer aviser). Husk å merke postkasse, og dør med navn. Pakken blir levert tidlig på morgenen, sammen med distribusjon av aviser. lyxogmys.no er ansvarlig frem til pakken er levert, men fra den er ankommet, er det kundens ansvar å hente pakken så snart som mulig. 

Må jeg være hjemme ved levering?
Nei, det trenger du ikke. Dersom vi ikke finner postkassen, den er full eller det er en annen årsak til at vi ikke får levert på døren, sender vi pakken til nærmeste hent-i-butikk, og du får beskjed om hvor du kan hente pakken.

Hvordan fungerer leveringen?
Når vi mottar din bestilling, sender vi pakken din så snart som mulig. Da vil den normalt bli levert på døren/i postkassen i løpet av en uke. 

Jeg har ikke fått pakken min, hvor er den?
Du vil motta en e-post når vi har sendt pakken fra lageret vårt. (Derfor er det viktig at du legger inn korrekt kontaktinformasjon, slik at du mottar bekreftelsen fra oss.) Om du fortsatt ikke har mottatt varen 7 dager etter at du mottok bekreftelsen kan du ta kontakt med oss på lyxogmys@vg.no

Får jeg varsel når pakken er levert?
Ja, du får varsel i forkant av levering og når pakken er levert. Dette fordrer at du legger inn korrekt kontaktinformasjon ved bestilling.

Kan dere levere utenfor Norge?
Nei, på dette tidspunktet leverer vi ikke utenfor Norge.

Hvem leverer pakken min?
Vi leverer alle forsendelser med Helt Hjem (se helthjem.no).

Hva skjer med pakken min hvis den ikke er levert på døren/i postkassen?
Da blir den levert til nærmeste MyPack-punkt, som typisk er en butikk i nærheten av deg. Du vil få beskjed om når og hvor du kan hente pakken.

Kan jeg endre adresse på et bestilt produkt?
Da må du kontakte oss på lyxogmys@vg.no, slik at vi kan se hvor pakken din er for å ta vurderingen om det er mulig. 

Er det mulig å endre bestillingen?
Når du har mottatt en ordrebekreftelse fra oss på en bestilling, er det for sent å endre bestillingen. Da må du kontakte oss på lyxogmys@vg.no. 

Får jeg kvittering?
Ja, du får en ordrebekreftelse på e-post så snart ordren er fullført. 

Hvordan vet jeg om betalingen gikk gjennom?
Betalingen blir merket i nettbanken med "Verdens Gang AS" når den er gjennomført. 

Varen min er ødelagt, hva gjør jeg?
Da tar du kontakt med oss på lyxogmys@vg.no. Returen er gratis og vi refunderer ordrebeløpet. Du kan også få ny vare, oppgi dette i e-posten i så fall. 

Hvem produserer genserne? 
Plaggene er produsert i samarbeid med eco.logic. T-skjortene og hettegenseren er laget i økologisk bomull med GOTS-sertifisering, caps og tote er også laget i økologisk bomull. Lyx&Mys ønsket å samarbeide med eco.locig fordi de tar bevisste valg rundt miljø og fremmer bærekraftig mote. Kolleksjonen er produsert i Tyrkia.